Home » Blog

Blog

Onderhoud kerk

De toren van de Ienser kerk staat sinds kort in de steigers. De stichting monumentenbehoud Súdwest-Fryslân is de eigenaar van de toren van de kerk. Zij heeft de opdracht gegeven aan bouwbedrijf Van der Vegt uit Weidum om onderhoudswerkzaamheden aan de toren uit te voeren. De restauratie zal nog enige weken in beslag nemen. De laatste keer dat er een grote restauratie plaatsvond was tussen 1988-1990, tegelijk met een restauratie aan de kerk, die in eigendom is van de plaatselijke PKN gemeente.

Glasvezelaanleg dorp Iens Edens

Aanleg glasvezel begonnen

Sinds vorige week is de aanleg van glasvezel in het dorp Iens in volle gang. Op dit moment werken de mannen van de onderaannemer hard om de glasvezelkabels aan te leggen. Momenteel zijn ze nabij de kerk en hebben ze kort even de tijd genomen om voor de foto te poseren. Voor het actuele nieuws over de glasvezelaanleg in de regio van het dorp staat op de site van de telecomaanbieder DELTA Fiber meer informatie. 

Verhalenavond

Als erfenis van de Culturele Hoofdstad 2018 was er voor de derde keer een verhalenavond door geheel Friesland georganiseerd. Vanwege de maatregelen rond de corona moesten veel locaties worden geannuleerd. Het was tot het laatst toe spannend of het allemaal door kon gaan. Maar Iens wist het hoofd fier overeind te houden en op een verantwoorde manier maar liefst 6 vertellers het podium te bieden. Terwijl het publiek of in de kerk of in het dorpshuis zaten rouleerden de vertellers, allen lid van de kring ‘Vertellers in Fryslan’. Van sprookjes en legende tot aan historische en spannende verhalen toe, er… Lees verder »Verhalenavond

Regenboog

Vernieuwde website

De afgelopen tijd is de website compleet vernieuwd en zijn er nieuwe foto’s van het dorp toegevoegd bij het kopje ‘Iens in beeld’. De komende tijd zal er meer informatie over het dorp geactualiseerd worden. Heeft u mooie foto’s van het dorp, informatie voor op de website of bijvoorbeeld items voor op de agenda? Fijn! Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Nieuwe bloembakken

Sinds juni 2020 is het dorp opgefleurd met hangende bloembakken rond de vernieuwde lantaarnpalen. In totaal zijn er 12 bloembakken geplaatst bij de 6 lantaarnpalen in de bebouwde kom van het dorp. De bloembakken zijn dankzij een drietal inwoners en steun van de gemeente Súdwest-Fryslân tot realisatie gekomen en door tuincentrum Gaardenier uit Wommels geplaatst. Alle bloembakken zijn voorzien van een waterreservoir en er groeien verschillende bloemsoorten bij elke lantaarnpaal. Op de foto staan de bloembakken op de kruising bij de kerk van Iens.