Home » Verhalenavond

Verhalenavond

Als erfenis van de Culturele Hoofdstad 2018 was er voor de derde keer een verhalenavond door geheel Friesland georganiseerd. Vanwege de maatregelen rond de corona moesten veel locaties worden geannuleerd. Het was tot het laatst toe spannend of het allemaal door kon gaan. Maar Iens wist het hoofd fier overeind te houden en op een verantwoorde manier maar liefst 6 vertellers het podium te bieden. Terwijl het publiek of in de kerk of in het dorpshuis zaten rouleerden de vertellers, allen lid van de kring ‘Vertellers in Fryslan’.

Van sprookjes en legende tot aan historische en spannende verhalen toe, er was een diversiteit aan verhalen, voor elk wat wils. Voor bezoekers van buitenaf was er bij binnenkomst van het pittoreske dorpje rondom de kerk een lichtsnoer opgehangen, een teken van Ljocht in deze wat donkere tijd.

Met een gevoel van warmte togen de 35 bezoekers na afloop weer huiswaarts, slechts 24 uur verwijderd van de avond/nacht lock-down. Het was op het nippertje dat mensen nog wat cultuur konden opsnuiven, nog niet wetende wanneer weer zo iets kan plaatsvinden. Maar aan de reacties van de mensen te horen, voor herhaling vatbaar.

Met dank aan de vertellers Stephan de Jong, Tryntsje van der Wal, Feja Nauta, John Ebink, Watze van Dijk en Willem Feijten, die belangenloos vertelden.

En uiteraard aan Griet, Jan, Andriesje, Jacqueline, Germ, Klaske, Ruurdsje die zorgden voor een schone,  warme kerk en dorpshuis.